Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno arena | 3 etapas | E. Miliūno projektas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Neviename puslapyje radau tuos pacius duomenis kad arenos ilgis 105m plotis 83m tūris virš 200 000m3 o aukštis 29m. Paskaičiavau kad jeigu jos aukštis 29m tai turėtų užimti virš 250 000m3 bet arenos stogas yra išgaubtas ir ji užima mažesnį tūrį, tad tikriausiai taip ir yra kad aukščiausiame arenos taške yra 29m.

    Comment


      O gal kas žino kokie būtų kauno arenos išmatavimai?

      Comment


        Visi viską supranta, tačiau kai kyla tokios kalbos, kad Kaune pastačius areną, dvigubai pakils butų kainos ar panašiai... Juokinga ir tiek.
        arena, kaip ir dar keli labai rimti projektai, kai bus užbaigti, tikrai smarkiai pakels centre NT kainas, čia nereikia būti kažkokiu tai nostradamusu, kad tai galėtum suprasti

        Comment


          Pakelti turbūt pakels kažkiek, bet smarkiai ir dvigubai? Na bet aš nesu nei "nostradamusas", nei tuo labiau daktaras, elementariai taikantis paprasčiausią logiką.

          Comment


            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
            arena, kaip ir dar keli labai rimti projektai, kai bus užbaigti, tikrai smarkiai pakels centre NT kainas, čia nereikia būti kažkokiu tai nostradamusu, kad tai galėtum suprasti
            labai drisciau abejoti. siuo metu centre kainos nuo 7000Lt iki 20.000Lt uz kv.m.... tai kur dar jos gali pakilti? manai kad vilniuje Siemens pakele aplinkui kainas? gali buti, kad GAL pakils NT, kuris tinka ar yra komercines paskirties, kainos. gyvenamojo busto tikrai neitakos. dazniausiai tai neigiamai itakoja gyvenamojo busto pirkejus. tai juk ne kazkoks akropolis, kur trusikus ar batona gali nusipirkt. tai GALIMU riausiu, triuksmo, girto jaunimo zidinys.
            Noredami pakeisti zmones, ju buda, pradekime nuo saves...

            Comment


              žiūriu ne visi moka skaityti, arba skaito tik tai, dėl ko paskui galėtų prikibti... juk sakiau, kad arena yra tik VIENAS iš keleto didelių projektų centre! neišskirkit jos taip, ji svarbi, bet ne pasaulio bamba šiuo atveju. dėl tų kainų, tai gal ir ne dvigubai, bet kad kilstelėt gali ženkliai, tai tikrai tikiu

              Comment


                Šiuo metu rėmimo fonde yra: 5678,99 Lt je visai dviem litais daugiau ! dziaugsmas per asaras

                Comment


                  Pasiūlyti 4 Kauno arenos valdymo būdai
                  Kauno vadovai pirmadienį susitiko su VšĮ "Nacionalinių projektų rengimas" atstovais, kurie pasiūlė 4 galimus būsimosios Kauno Nemuno salos sporto arenos valdymo būdus. Iš pasiūlytų variantų laikinosios sostinės politikai realiausiais įgyvendinti laiko koncesiją arba arenos nuomą.

                  „Mūsų įstaiga analizavo arenos valdymo modelius ir buvo identifikuoti 4 pagrindiniai modeliai – viešųjų paslaugų pirkimas, arenos nuoma, perdavimas savivaldybės įsteigtiems juridiniams asmenims bei koncesija. Ši informacija pateikta svarstymui ir toliau darbas vyks komitetuose, o galutinį sprendimą priims miesto taryba", - sakė NPR partneris Nerijus Juškaitis.
                  Specialistai pastebi, kad viešųjų paslaugų pirkimas ar perdavimas savivaldybės įsteigtiems juridiniams asmenims nėra itin patogus, todėl linkstama prie koncesijos ar arenos nuomos variantų. Arena galėtų būti išnuomota 10 metų, o maksimali koncesijos trukmė – 25 metai.
                  „Kiekvienas variantas turi savų pliusų ir minusų, bet turbūt reikia kalbėti apie arenos nuomą ar koncesiją. Matyt, kad šie variantai bus svarstomi. Tai yra tarybos kompetencija ir ji priims sprendimą", - teigė Kauno vicemeras Rimantas Mikaitis.
                  Tarybai priėmus sprendimą, o tai gali būti spėta padaryti dar šiais metais, bus skelbiamas atitinkamas konkursas.
                  Jei laikinosios sostinės politikai pritars koncesijos variantui bus derinamos sąlygos, kurias turės įvykdyti konkurso laimėtojas. Koncesininkas taip pat turės prisidėti prie arenos vidinių patalpų statybos.
                  Pati arena bus statoma pagal architekto Eugenijaus Miliūno projektą. Architektas iki metų pabaigos įpareigotas parengti arenos techninį projektą.

                  oj jo jo joj

                  Comment


                    Ė, tai visai neblogai. Spėjus parengti projektą šiais metais būtų galima derinti arenos vidų, patalpas, parametrus su koncesininku, kas galėtų pritraukti stambią, tuo užsiimančią įmonę!

                    Comment


                      Ir galiausiai po visu siu zaidimu ir ieskojimu bus prieita isvada kad Prancuzai siule geriausia varianta, tik Lietuviskas bruozas neleis to pripazinti kaip gaila ....

                      Comment


                        Vėl koncesija, vėl konkursas, vėl 25 metai ... Ir vėl paaiškės, kad arenos kaina 1/2 milijardo Lt. Dėl konservatorių ambicijų prarasti min 2 metai ...
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          Tai va. Kupčinskas sakė, kad yra rimtai nusiteikęs dėl arenos statybų pradžios jau kitais metais. Na, maždaug, kad arena yra prioritetas prieš visus kitus projektus. Laikas parodys, kiek jo šiuose noruose tiesos.
                          Manau ryt žiniasklaidoje bus daugiau info.

                          Comment


                            sian buvo priimtas kitu metu LR biudzetas..idomu ar Kauno deputatai issireikalavo jame didesne suma arenai kaip planavo.

                            Comment


                              Prancūzai teisme Kauno savivaldybei grasino ES sankcijomis
                              „Šiuo metu nėra užtikrinama kitų ES valstybių įmonių galimybė dalyvauti tokio masto projekto įgyvendinime, o tai kartu reiškia vieno pagrindinių ES funkcionavimo principų – laisvo kapitalo judėjimo pažeidimą ir diskriminavimą, - atskirajame skunde rašė Prancūzijos bendrovė. - Tokie Kauno savivaldybės veiksmai gali iššaukti atitinkamų ES institucijų reakciją, Lietuvai gali būti taikomos atitinkamos sankcijos. Todėl tikslinga stabdyti bet kokias tolimesnes derybas su kitais asmenimis ir ieškoti taikos galimybės su ieškovu“.
                              http://www.delfi.lt/news/economy/rea...hp?id=15272998

                              Comment


                                Parašė Lašas Rodyti pranešimą
                                O gal kas žino kokie būtų kauno arenos išmatavimai?
                                90x60x90

                                Comment


                                  Teismas atmetė prancūzų ieškinį

                                  Prancūzijos kompanija "Bouygues Batiment International", kuri dėl nutrauktų derybų iš Kauno siekia prisiteisti 20,78 mln. Lt, nebegali trukdyti įgyvendinant alternatyvų Kauno arenos projektą, nusprendė ir Lietuvos apeliacinis teisimas, rašo "Verslo žinios".

                                  Be to, prancūzai nepasitenkino vien pinigine pretenzija, jie paprašė taikyti ir laikinąsias apsaugos priemones - stabdyti Kauno arenos komplekso projekto plėtrą ir uždrausti atsakovui derėtis su trečiaisiais asmenimis, kol bus išnagrinėta byla. Spalio 8 d. Kauno apygardos teismas nepatenkino prancūzų noro užkirsti kelią Kauno miestui tęsti projekto įgyvendinimą.

                                  BBI šį sprendimą apskundė, bet Kauno apygardos teismo sprendimo nepakeitė ir Lietuvos apeliacinis teismas. Šis nutarimas - galutinis ir neskundžiamas.

                                  Comment


                                    ačiū dievui, kitaip išvis būtų išgaravusi viltis kaune pamatyti areną iki 2011 m.

                                    Comment


                                      Parašė veikejas Rodyti pranešimą
                                      ačiū dievui, kitaip išvis būtų išgaravusi viltis kaune pamatyti areną iki 2011 m.
                                      Kiek žinau, Prancūzai kreipsis į ES teismą.

                                      Comment


                                        /\ bet Miliūno arenos projekto nebesustabdys.. nebent prisiteis tuos 20mln.

                                        Comment


                                          Parašė RHCP@ Rodyti pranešimą
                                          /\ bet Miliūno arenos projekto nebesustabdys.. nebent prisiteis tuos 20mln.
                                          viską nuspręs teismas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X